Mellényként is hordható légzsákos kabátot készített a Tucano Urbano

2021.04.30. 12:21

A Tucano Urbano nevű céget a többség itthon a motoros lábtakaróiról ismeri, de az olasz márka ruházatot és ezernyi, a motorozáshoz szükséges kiegészítőt is gyárt, újabban például légzsákos kabátot is.

Az Airscud névre hallgató kabátjuk ujja levehető, így akár mellényként is hordható, és egy baleset után a felfúvódásért felelős része otthon is cserélhető, és így tovább használható. A mellényben lévő légzsákot a francia In&Motion szállítja, akik már régóta fejlesztik rendszerüket, hogy jobb legyen a nyitást vezérlő algoritmus.

A mellénybe hét érzékelőt építettek be, három gyorsulásmérőt, három giroszkópot és egy GPS-t, ezek pedig másodpercenként ezer mintavétel alapján határozzák meg, hogy történt-e baleset. A rendszer reakcióideje 60 milliszekundum, vagyis jelenleg a legjobb a piacon. A berobbanó légzsák a mellkast, a hasat, a nyakat és a gerincet védi.

A mellényhez tartozó applikációban be lehet állítani a felhasználás módját, utcai, adventure és pályamód közül lehet választani, illetve a szoftver frissítései is az appon keresztül érkeznek.

Maga a kabát vízálló anyagból készül, és mellényként más motoros ruha alatt is hordható. Mellényként 1950 grammot nyom, dzsekiként 2620 gramm a tömege, hat méretben lesz kapható (S-től 3XL-ig), az ára körülbelül 165-170 ezer forint körül lesz.