Elektromos gépet ígér öt-hat éven belül az MV Agusta

2021.05.06. 13:53

Meglepő bejelentést tett az MV Agusta első embere, Timur Sardarov. A szakember a Motorcycle News-nak erősítette meg, hogy viszonylag rövid időn belül tervezik egy elektromos modell bemutatását, amelyet aztán továbbiak is követhetnek.

2021-MV-Agusta-Superveloce-S-43-scaled

Ez a rövid idő a gyakorlatban öt-hat évet jelenthet, vagyis 2027-ig már meg is érkezhet az első villanyos MV Agusta. Ez annak tükrében egész optimista becslésnek tűnik, hogy saját bevallásuk szerint még nem kezdtek bele az ilyen irányú fejlesztésekbe, ráadásul nem egyszerűen egy meglévő modell hajtását akarják átalakítani elektromosra, hanem teljesen új dizájnnal készülnek.

Sardarov viszont optimista, és azt mondja, jövőre már megkezdik az érdemi munkát. Fontosnak tartja, hogy az első villanyhajtású MV Agusta ne csúfolja meg a márka arculatát, hiszen megszokhattuk tőlük, hogy messze állnak az átlagostól és a sablonostól. Nem engednek a teljesítményből sem, vagyis az elektromos MV is igen hegyesnek ígérkezik.

A cégvezető szerint az iparág egyik legjobb mérnökállományával rendelkeznek, az arányokat tekintve a teljes rendelkezésükre álló munkaerő mintegy negyede a kutatás-fejlesztési területen dolgozik. Ebben látja a kulcsot ahhoz, hogy 2027-re valóban megszülessen egy olyan villanyhajtású modell, amire büszkék lehetnek.