Euro 5-re frissítik a Hypermotardokat

2021.05.26. 08:56

Bemutatta a 2022-es modellévre frissített Hypermotard 950 SP-t a Ducati. A legfontosabb változások azonban nemcsak a csúcsmodellnek számító SP-t érintik, hanem a teljes Hypermotard 950 sorozatot. A kéthengeres Testastretta blokk mostantól megfelel az Euro 5-ös kibocsátási normáknak.

A kisebb emissziós értékek ugyanakkor az olaszok ígérete szerint nem járnak kéz a kézben a teljesítmény csökkenésével. Marad tehát a 114 lóerő és a 96 newtonméteres csúcsnyomaték. Módosítottak ellenben a váltón: ettől azt várják, hogy könnyebb lesz megtalálni az ürest a fokozatok között. A változtatások extra hozadéka lehet a pontosabb, jobb kapcsolási érzet.

A Hypermotard sorozat tagjai közül kifejezetten az SP-t érinti az a külső frissítés, amely az aktuális MotoGP versenygéptől, a Desmosedici GP21-től merít ihletet a fényezéssel-matricázással. Így tehát továbbra sem lesz nehéz megkülönböztetni a mezei Hypermotardoktól, de még az RVE-től sem.

A frissítéssel együtt jár némi áremelkedés is. Az alapmodellnél mintegy száz, az SP-nél viszont már 300 dollárról hallani, de a hazai árak egyelőre nem ismertek.