Ebből lehet az új meztelen Benelli

2021.06.03. 06:43

Kéthengeres naked bike-ot mutatott be a Pekingi Autószalonon a QJ Motor. Akinek nem ugrana be rögtön, a Benelli anyacégéről van szó, és a Távol-Keleten QJ márkanév alatt futó modelleket rendszerint Benelliként dobják ki a globális piacra. Így lesz ez várhatóan a Chase 700-zal is.

A meztelen gép 693 köbcentis sorkettese a hírek szerint a CFMotótól érkezik. Ha pedig így van, akkor jó eséllyel a közelmúltban leleplezett CFMoto 700 CL-X blokkjával lesz azonos, legalábbis lényegi részben. A Chase 700 így várhatóan 77 lóerős teljesítményt lesz képes leadni, csúcsnyomatéka is valahol picivel 70 newtonméter alatt várható.

Ami a futóművet illeti, elöl állítható, fejre állított villa kap helyet, hátul pedig KYB rugóstag. A megállást elöl két, hátul pedig egy tárcsa segíti, a Chase-t blokkolásgátlóval is felszerelik. Összességében tehát egy egész jól használható nakeddel bővül a jelek szerint a QJ Motor, majd a Benelli kínálata. Utóbbi márkanév alatt egyébként jelenleg is forgalmaznak hasonló paraméterekkel bíró gépet: a 752 S teljesítményben közel azonosat, 76 lóerőt tud, blokkja viszont 754 köbcentis.