Remy Gardner 2022-ben már a MotoGP-ben fog menni

2021.06.03. 12:48

Remy Gardner aláírt a következő szezonra a Tech3-mal, vagyis az év végén otthagyja a Moto2-t, és jövőre a MotoGP-ben folytatja. Gardner jelenleg két futamgyőzelemmel a háta mögött vezeti a bajnokságot a Red Bull KTM Ajo csapatnál.

remy-gardner-mugello-motog-2021-20

Azt még nem tudni, hogy a Tech3 melyik jelenlegi pilótájáról válik meg, hogy helyet csináljanak Gardnernek. A KTM-nél azt a látszatot keltik, hogy a következő versenyek döntenek arról, hogy Iker Lecuona vagy Danilo Petrucci marad-e 2022-ben is, ugyanakkor valószínű, hogy eredménytől függetlenül Petruccitól búcsúznak.

A két versenyző közül ugyanis a 30 éves Petrucci az eredményesebb, jelenleg a 14. helyen áll a bajnokságban 23 ponttal, míg a 21 éves Lecuona a 20., a teljes állású pilóták közül csak ketten gyűjtöttek kevesebb pontot nála, Luca Marini és Lorezno Savadori. Ennek ellenére ő 2018 óta a KTM versenyzője, és a Tech3 szatellit csapatként értelemszerűen a fiatal pilótákat részesíti előnyben - ám ha továbbra sem hozza az eredményeket, valószínű, hogy hamarosan felléptetik a helyére a Moto2 másik KTM-es sztárját, Raul Fernandezt, aki éppen a második helyen áll, Gardner mögött.

remy-gardner-motogp-2022-contract-news-2

Érdekesség: Remy Gardner apja az 1987-es szezon világbajnoka, Wayne Gardner.