Hosszabbított Binderrel a KTM

2021.06.04. 08:48

Meghosszabbította Brad Binder szerződését a Red Bull KTM Factory Racing. A KTM gyári MotoGP-csapatával 2024-ig írt alá a 25 esztendős dél-afrikai versenyző. Binder jelenleg hat futam után 35 ponttal a nyolcadik helyen áll a tabellán, ezzel pedig ő a legjobb KTM-es. Igaz, legjobb eredménye két ötödik hely, míg csapattársa, Miguel Oliveira legutóbb, Mugellóban dobogóra állhatott.

e-4293.gallery full top fullscreen

Bár az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány a MotoGP világát is felforgatta, összességében elmondható, hogy nagyjából a szezon ezen szakaszában szoktak elkezdeni komolyabban foglalkozni a következő idényre tervezett felállással is a csapatok. Jack Millerrel például még az Olasz Nagydíj előtt hosszabbított a Ducati.

33-brad-binder dsc3257.gallery full top fullscreen

De visszatérve Binderhez. A dél-afrikainak ez a második szezonja a királykategóriában, ahol már tavaly is KTM-mel versenyzett. A márkával amúgy is szoros az összefonódása, a Moto2-ben és Moto3-ban összesen öt évet húzott le az osztrákokkal. A kisebbik géposztályban bajnoki címig, míg a MotoGP előszobájának számító Moto2-ben egy ezüst- és egy bronzéremig jutott. Tavaly, a GP újoncaként megnyerte a Cseh Nagydíjat, nem is akármilyen motorozással.

A hírek szerint a KTM egyébként hamarosan másik gyári pilótája, Miguel Oliveira szerződését is megújítja. A 26 éves portugál mindössze hat ponttal és két pozícióval van lemaradva kollégája mögött, és úgy tűnik, a vezetők vele is elégedettek.