Zarcóval és Martínnal is hosszabbított a Pramac

2021.06.08. 13:16

Mindkét versenyzőjének meghosszabbította a szerződését a Pramac Racing a 2022-es MotoGP-szezonra. Ez azt jelenti, hogy mind a harmincéves francia Johann Zarco, mind pedig a huszonhárom esztendős spanyol Jorge Martín változatlan színekben áll rajthoz jövőre is.

pramac-ducati-2021-motogp

A hosszabbítás ténye elsősorban Zarco esetében nem meglepő. Ő ugyanis jelenleg a legjobb ducatisként második helyen áll a pontvadászatban, megelőzve mindkét gyári versenyzőt. Négyszer is végzett már másodikként, és az éllovas Fabio Quartararo mögött mindössze 14 pont a lemaradása. Emellett az előző két futamon a leggyorsabb kört is behúzta.

Jorge Martín kevésbé tapasztalt még a királykategóriában, mint a 2017 óta ott induló csapattársa. Idén újoncként kezdett a Pramacnál, előtte a Moto2-ben vitézkedett. A rajtot azonban elég jól elkapta, a második fordulóban, Dohában már dobogóra állhatott. Igaz, Portimaóban aztán összecsukta magát, így pár körből ki is maradt, épp a mögöttünk hagyott hétvégén térhetett vissza.

Miután a Pramac pont a napokban hosszabbította meg együttműködését a Ducatival, az sem kérdés, hogy 2024-ig az olasz gyártó versenygépeivel mennek majd a MotoGP-ben.