Még élhetőbb lett a nyolcszázas Brutale

2021.06.15. 10:45

Az ezres után a nyolcszázas Brutalét is felfrissítette az MV Agusta. A márka egyik legnépszerűbb modelljének nemcsak a blokkja változott, módosítottak a vázon és egy új elektronikai csomagot is kapott. A gyártó szerint a cél az volt, hogy ne veszítsen az izgalmas karakterből, de a mindennapokban is élhetőbbé váljon a 800 RR.

A blokk tekintetében a fő cél természetesen az Euro 5-ös norma szerinti kibocsátási értékek teljesítése volt. Ezt ráadásul úgy sikerült elérni, hogy közben a 140 lóerős teljesítmény sem csökkent. Mindehhez a belső súrlódást csökkentették DLC bevonat alkalmazásával, és új kipufogót is kapott a 800 RR. Az erőátvitelt új kuplung és átfésült, kellemesebb kapcsolási érzetű váltó segíti.

Az új elektronika az olasz e-Novia cég IMU-ját használja. A motoros olyan segédleteket kap, mint a dőlésszög-érzékeny kipörgésgátló, a kanyar-ABS, az egykerekezés-gátló, valamint a rajtautomatika. Ezek működését egy joystickkal vezérelhetjük, az aktuális állapotról az 5,5 colos színes kijelzőn kapunk visszajelzést.

A módosított váz merevebb lett, mind torziós, mind hosszanti értelemben. Változtattak a hátsó futómű bekötési pontján, valamint a rugóstag hangolásán, majd ehhez igazították a motor elejét is.