Ünnepi szerelésbe öltözött a Montesa Cota

2021.06.17. 15:16

Idén ünnepli fennállása hetvenötödik évfordulóját a Honda fennhatósága alá tartozó spanyol Montesa. Ebből az alkalomból elkészítették a Cota 301RR triálgép alkalomhoz illő kiadását. A változtatások leginkább esztétikaiak, és persze egy picit felfelé is húzzák az árat.

A szürke-piros dizájn már önmagában is tisztelgés a márka történelme előtt. Emellett biztos, ami biztos alapon néhány 75th Anniversary feliratot és logót is elhelyeztek a gépen, így egyebek mellett a tankra, valamint az első villára is került. A Montesa nevére utaló M-et piros háttérre pingált fehér betűvel jelenítették meg a felniken.

Műszaki szempontból nincs változás a sima Cotához képest. Ugyanúgy 298 köbcentis, négyütemű egyhengeres hajtja, amelynek üzemanyag-ellátását a Honda PGM-FI rendszere biztosítja. A sebességváltó ötfokozatú. Hátra a Showa állítható előfeszítésű és csillapítású monoshock rugóstagját szerelték. A megállást elöl négy-, hátul kétdugattyús nyergek segítik.

Míg a Montesa Cota 301RR alapára 10200 dollár, addig a hetvenötödik évfordulós modell ennél valamivel többe kerül: 11600-at kell érte kicsengetni. Ez forintra átszámolva bő négyszázezres felárat jelent.