Ennyi érdekes motort talán soha nem árvereztek egyszerre

2021.06.24. 08:00

Ha eddig nem hallottad Denny Kannenberg nevét, nincs okod szégyenkezni, én sem találkoztam vele korábban. Pedig fénykorában elég kemény motorversenyző volt, a jégmotorozástól a dirt tracken át a pályaversenyzésig szinte mindenhol kipróbálta magát az ötvenes-hatvanas-hetvenes években. Stílusa miatt akasztották rá a Kannonball, vagyis Ágyúgolyó becenevet. De nemcsak a versenyzésben volt szenvedélyes.

Hasonló lelkesedéssel gyűjtötte a motorkerékpárokat, most pedig teljes kollekcióját elárverezik a Gas Monkey Garage és a Worldwide Auctioneers szervezésében. Összesen 165 gépről van szó, méghozzá a lehető legváltozatosabb leosztásban. A minimotoroktól kezdve, utcai gépeken át, egészen a versenymotorokig mindent megtalálunk benne.

A márkák közül nemcsak az olyan, ma is ismert nagyok szerepelnek, mint a Suzuki, a Yamaha vagy a Honda, felbukkan néhány Bultaco, Ossa vagy Hodaka is. A legkülönlegesebbek közt említhetjük a Honda CX500 Turbót, vagy az Indian Four 440-et, eredeti oldalkocsival.

A rengeteg motorkerékpár mellett mintegy harminc egyéb jármű, köztük autók is várják majd új gazdájukat. Az árverést szeptember 10-11-én tartják.