Moto2-inspirálta pályagépen dolgozik a KTM

2021.07.15. 11:03

Limitált szériás pályamotoron dolgozik a KTM – ez derül ki az osztrák márka Instagram-oldalán közzétett videóból. Sok részletet persze nem árulnak el abban a néhány másodpercben, csupán néhány kulcsszót villantanak fel.

Így azt már most is biztosan tudni, hogy összesen mindössze száz darab épül a térhálós csőváz köré, ezeket teljes egészében kézzel szerelik össze. Utcai forgalomban nem lesz használható az újdonság, kizárólag versenypályán lehet hajszolni a sportgépet.

Egy pillanatra megjelenik továbbá a Moto2 felirat, ami igazán izgalmassá teszi a kérdést. Az említett versenysorozatban ugyanis minden csapat a Triumph 765 köbcentis háromhengereseivel indul – igen, többek közt a Red Bull KTM Ajo is. Az egészen biztos, hogy egy saját modellben nem fognak idegen blokkot alkalmazni, így sokkal valószínűbb, hogy a 890 Duke R-ből ismert soros kéthengerest építik be.

Hasonlót amúgy a KTM-ek átalakításában is komoly gyakorlattal rendelkező Krämer Motorcycles már követett el: a Krämer GP2 890 R-t. Most nagy valószínűséggel a két fél együttműködéséből születik valami izgalmas, korábban mi is írtunk már arról, hogy együtt dolgoznak egy 890 Duke-alapú idomos sportmotoron.