Kirámolták a műhelyeket a debreceni salakmotoros Eb-elődöntő után

2021.07.16. 14:51

Páros Európa-bajnoki elődöntőt rendeztek a múlt hétvégén Debrecenben, de a kiváló futamok ellenére is kettős érzésekkel gondolhatnak vissza a versenyre a szervezők. A szombati megmérettetést követően ugyanis kedd reggelre akkor még ismeretlenek kirámolták a raktárakat és műhelyeket. Többek közt motoros- és kézi szerszámokat, különféle segédanyagokat és több száz méternyi vezetéket vittek el a Perényi Pál Salakmotor Stadionból.

217663895 4222482627797958 4941032528713983228 n

A SpeedWolf Debrecen Speedway Teamnek ezzel közel félmillió forintos kárt okoztak a tolvajok, emellett pedig rengeteg bosszúságot is. A rendőrök ugyanakkor rövid időn belül azonosították az elkövetőket: egy 42 éves debreceni és egy 28 esztendős hajdúsámsoni férfit. A nyomozók a lopás miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették őket. A kezdeti tagadás után részletes beismerő vallomást tettek, és azt is elmondták, hová rejtették az ellopott tárgyakat.

Arról pedig már a SpeedWolf Debrecen csapata számolt be közösségi oldalán, hogy a megtalált eszközöket 36 órán belül hiánytalanul visszakapták. Azok egyébként a létesítmény karbantartásához, a versenyek előkészítéséhez, majd a rendezvények utáni munkákhoz is elengedhetetlenek.

És hogy essen néhány szó a sportról is: az Európa-bajnoki elődöntőn hét csapat vett részt, miután az oroszok néhány nappal a verseny előtt lemondták a szereplést. Végül Nagy-Britannia nyerte az elődöntőt, megelőzve Dániát – e két csapat jutott tovább a franciaországi fináléba. A dobogóra még a szlovákok fértek oda, megelőzve Ukrajnát.

A sportág rajongói két magyar párost láthattak: Kovács Roland és Magosi Norbert Magyarország, míg Fazekas Dennis és Milan Manev a MAMS színeiben állt rajthoz. Utóbbi csapat az ötödik, míg előbbi a hatodik pozícióban zárt, a sereghajtók a hollandok lettek.