Kiszivárgott képeken az új KTM RC 390

2021.08.03. 09:50

A KTM alaposan megújítja az RC 390-es sportgépet a 2022-es modellévre. A hivatalos bemutatót még idén megtartják, méghozzá valószínűleg nem is kell túl sokat várni rá. Most azonban kiszivárgott néhány hivatalos fotó.

A leginkább szembeötlő talán a fejidom átdolgozása: változott a fényszóró, az eddigi kerek ikerlámpás megoldás helyett egy nagy közös búra van, és az irányjelzőket is integrálták a fejidomba. Persze nemcsak ezt, hanem szinte a teljes idomzatot átalakították, a levegő kedvezőbb áramlását szem előtt tartva. Emellett nagyobb benzintankot is kapott az RC 390.

Bár a műszaki részleteket még homály fedi, szinte biztosra vehető, hogy nem maradt érintetlen a váz sem. Az előzetes pletykákkal ellentétben a blokkot nem cserélték le 490-esre, továbbra is maradt a 373,2 köbcentis egyhengeres. Minden bizonnyal a 44 lóerős teljesítmény sem változik, legfeljebb a hangolás tér el az elődtől, na meg persze az új RC már teljesíti az Euro 5-ös normát. Fékből továbbra is Brembót, futóműalkatrészekből WP-t használnak.

A KTM RC 390 hivatalos leleplezését várhatóan a MotoGP hétvégi Stájer Nagydíja előtt tartják meg, tehát hazai pályán, egy sportmotor számára talán a leginkább testhezálló körülmények között.