Újrahasznosítható robogóval terjeszkednek Európában

2021.08.06. 12:36

Az elektromos gépekben utazó brit startup, a Zapp még 2018-ban mutatta meg először az i300 villanyrobogót. Szokatlan, futurisztikus formájú gépükkel most megpróbálnak terjeszkedni az európai piacon, kezdésnek Németországba törnek be.

Az i300 a formán kívül is tartogat érdekességeket. Egyrészt pillekönnyű, hiszen mindössze 90 kilogrammot nyom, akkupakkja kevesebb mint 5,5-öt. Ehhez 19 lóerős teljesítmény tartozik, ami nem mondható kevésnek a kategóriában, és villanyhajtású gépről lévén szó, ezt a nagy nyomaték miatt sokkal többnek érezni. Végsebessége 98 km/h, és egy töltéssel bő hatvan kilométeres hatótávot ígér.

De nem ezek az adatok teszik különlegessé: fejlesztésekor fontos szempont volt a fenntarthatóság, így karosszériaelemeit olyan kompozit anyagokból készítették, amelyek a robogó életciklusa végén újrahasznosíthatóak. Az i300 alapára 6300 euró, tehát bő 2,2 millió forint.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.