Komolyabb szélvédelmet kapott az olcsó túra-Honda

2021.08.31. 13:51

Ha Honda túraenduróra gondolunk, leginkább az Africa Twin juthat az eszünkbe, de ha jócskán lejjebb megyünk köbcentiben, és esetleg még a túra szót is elengedjük az enduró elől, a CRF300-asok jelenthetik a megoldást. Európában legalábbis. Más piacokon más a felállás, az XRE 300 például elsősorban Dél-Amerikának készül, ott népszerű.

A Honda a következő modellévre fel is frissítette a belépő túraendurót. Fejlettebb szélvédelmet biztosít az új idomszett, átgyúrták a ledes világítást, teljesen digitális lett a műszeregység. Ami pedig a vezethetőséget illeti, hátul pro-link felfüggesztést alkalmaztak. Változtattak a kétszemélyes ülésen, és a biztonságot szolgálja az utas kapaszkodója.

A 291,6 köbcentis, folyadékhűtéses blokkot is frissítették, bár a módosításokat nem részletezik. A cél az volt, hogy a trópusi éghajlatot is jól bírja a gép. 26 lóerős teljesítménye alkalmassá teszi ingázásra, vagy akár könnyedebb terepezésre is. Legfontosabb piacán, Brazíliában 20390 real kerül az árcédulára, ez valamivel kevesebb mint 1,2 millió forint.