A Dakaron folytathatja a MotoGP-ülését vesztett Petrucci

2021.09.15. 08:33

Danilo Petrucci neve minden bizonnyal ismerős azoknak, akik követik a MotoGP-t, hiszen a harmincéves olasz motoros immár tizedik szezonját tapossa a királykategóriában. Sokáig Ducatival ment, két év jutott neki a gyári istállónál is, jelenleg pedig a Tech3 KTM-nél versenyez, de jövőre már nem jut neki hely, a csapat Raúl Fernandezzel és Remy Gardnerrel képzeli el a folytatást. Ám nem hagyják cserben Petruccit sem.

danilo-petrucci-51

A két futamgyőzelemmel és tíz dobogós helyezéssel büszkélkedő, rutinos olasznak ugyanis a hírek szerint felajánlották, hogy induljon KTM-mel a Dakaron. Petrucci azt mondja, amikor először hallotta a lehetőséget, azt hitte, csak viccelnek vele, de hamar kiderült, hogy komolyan gondolják. Új kihívás lesz számára, nagyon sokat kell tanulnia. Ahogyan tíz éve a MotoGP-ben senki nem tudta, ki a fene az a Danilo Petrucci, úgy most a terepraliban kell megismertetnie a nevét.

Jelen állás szerint már a 2022-es Dakaron rajthoz állhat. Felkészülését honfitársa, Jacopo Cerutti segíti, aki ugyan nem tud felmutatni kiemelkedő eredményeket a viadalon, de hazai szinten igen sikeres tereprali- és enduróversenyzőnek számít. A Dakaron eddig négyszer indult, háromszor célba is ért, legjobb helyezése a tizenkettedik.

Petruccira visszatérve: korábban a Superbike is felmerült vele kapcsolatban, mint lehetőség a MotoGP utáni évekre. Állítólag a Honda környékezte meg, de konkrét ajánlatig nem jutottak el. Ezzel szemben a KTM az első pillanatoktól igen határozott álláspontot képviselt, így most már valóban csak Petruccin múlik, hogy valóban elrajtol-e a 2022-es Dakaron, vagy hosszabb felkészülést tart szükségesnek.