Európában is terjeszkedik a CFMoto a 700 CL-X-szel

2021.09.17. 07:51

A CFMoto még 2019-ben a milánói EICMA szalonon leplezte le a 700 CL-X nevet viselő, neo-retró stílusú naked bike-ját. Azt már akkor is sejteni lehetett, hogy idővel Európába is elhozzák a modellt. Most Olaszország és Hollandia után Németországban is elérhetővé válik.

Bár a kínai márkákkal kapcsolatban elsőre a legtöbbeknek fenntartásai vannak, a CFMoto azonban komoly gyártónak mondható. Ennek megfelelően a 700 CL-X-et sem egy hitvány gagyinak kell elképzelni. Soros kéthengerese 693 köbcentis, ebből 75 lóerőt és 68 newtonmétert csalogattak ki, amihez 196 kilogrammos önsúly tartozik.

A motorkerékpár külseje a retró stílust modern jegyekkel ötvözi, a világítás teljesen ledes. Alapáras a tempomat, és blokkolásgátlóval is ellátták a fékrendszert. A felfüggesztésről nagyon sok részletet nem ismerünk, de annyi biztos, hogy elöl fejreállított villa, hátul központi rugóstag kapott helyet, a futómű teljesen állítható.

A németországi árazás egyelőre nem tisztázott, azokban az európai országokban, ahol már jelen vannak, viszonylag nagy szórást mutatnak az árcédulák. Olaszországban például 6400, Hollandiában pedig 7100 euróba kerül a 700 CL-X.