Kínai túragép a Harley Pan America nyomdokain

2021.10.07. 12:57

A Harley-Davidson év elején mutatta be túraenduróját, a Pan Americát, amellyel egyetlen lépésben felzárkózott az évtizedes előnnyel bíró japán és európai konkurensek mellé. Igen jó fogadtatásban részesítette a szaksajtó, bár nyilván nem tetszett egyöntetűen mindenkinek. Elvitatni nem lehet tőle, hogy igazi karakter.

harley-pan-america-too-expensive-for-you-enter-the-lifan-kpt-400

És akkor most itt van ez a furcsaság a kínai Lifantól, és bár nem lehet azt mondani a KPT 400-ra, hogy egyértelmű és pofátlan nyúlás, de az egészen egyértelmű, hogy merítettek bőven a Harley ötlettárából. A szögletes formák, a tégla alakú első fényszóró – mind-mind a Pan Americát idézi, valamelyest azért átfaragva saját képükre.

A műszaki megoldások pedig már teljesen határozottan besorolják kategóriákkal a túra-Harley alá. A 400 köbcentis sorkettes blokk köszönőviszonyban sincs az amerikaiak Revolution Max V2-esétől, 42 lóerőt tud. Az első villa viszont teljesen állítható, a hátsó monoshocknak az előfeszítését lehet testre szabni. A kijelző TFT, és okostelefont is lehet csatlakoztatni bluetooth-on keresztül.

A KPT 400-at a kínai Shenzen Moto Expón leplezték le, és valamivel másfél millió forintnyi kínai jüanra lőtték be az árát. Ez természetesen töredéke a Pan Americáénak.