Zseblámpa, ötven köbcentivel

2021.10.07. 12:27

A monkey bike-ok elképesztően jópofák tudnak lenni, nem véletlenül épült valóságos kultusz a Honda Monkey köré. Ha pedig már adott a tuti recept, a Phoneix Engineering tervezői is gondoltak egyet, és elkészítették saját variációjukat a témára.

A Gunner 50 formája inkább a Daxhoz áll közel, mint a Monkey-hoz, de leginkább egy hatalmas zseblámpának nézhetjük elsőre. Oké, talán még aknavetőnek is elmegy, de motornak meglehetősen groteszk. Annyira különc, hogy legszívesebben azonnal vennék magamnak is egyet.

A Gunner ötven köbcentis, levegős egyhengerese 4,2 lóerőt tud, nyomatéka 4 newtonméter, de nyilván ilyen motorokat a legtöbben nem a teljesítmény miatt vesznek. Üzemanyagból 4,5 liter fér a tankként is funkcionáló nagy csőbe. A 12 colos kerekeken guruló mókamestert elöl-hátul tárcsafék lassítja.

A thaiföldi központú Pioneer Engineering hatféle színben kínálja a Gunner 50-et, az LCD-kijelző pedig hét különböző árnyalatot tud. Az ára átszámolva 600 ezer forint körül alakul, rossz hír viszont, hogy nem igazán tervezik a forgalmazását Ázsián kívül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.