A motorgumik is drágulnak

2021.10.08. 10:55

A motorkerékpárokra való gumiabroncsok drágulása várható a Mitas szerint. A cseh márka öt-tíz százalékos emeléssel számol, amit a nyersanyaghiánnyal indokolnak. Az okok összetettek, a feldolgozóiparnak időre van szüksége, hogy igazán magához térjen.

mitas-tire-maintenance

A koronavírus-járvány amúgy is eléggé megnehezítette a gazdasági szereplők dolgát, hatása pedig hosszú távon is érezhető. Emellett a Szuezi-csatornában elakadt Ever Given kálváriája is súlyosbította a helyzetet, de számos más tényező is közrejátszott abban, hogy nagyon sok területen hiány alakuljon ki. Elég, ha a mikrochipekre, és az ezekkel kapcsolatos leállásokra gondolunk.

A Mitas egyébként idén már másodszor jelentett be áremelést, és a motorkerékpár-gumikon kívül a személyautókra, munkagépekre, egyéb járművekre szánt abroncsokat is érinti a folyamat. Az új árlistát már közzé is tették. Természetesen az sem kizárt, hogy példájukat hamarosan más gyártók is követni fogják.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.