A tervezőlegenda újragondolta a Ducati Supermonót

2021.10.12. 09:07

A maga idejében műszaki csoda volt, mára egyszerűen csak legendává vált a Ducati Supermono. A dél-afrikai tervezőzseni, Pierre Terblanche munkája volt, aki most újraálmodta a gépet, a tanulmány egyszerűen csak a Mono nevet viseli. Fontos rögtön az elején leszögezni, hogy egyelőre nem egy működő motorkerékpárról van szó.

Már első ránézésre is sok érdekes, szokatlan részletbe ütközik a szemünk. Ilyen az egészen radikálisan alacsonyra húzott ív a fejidomnál – bár az eredeti Ducati Supermonóé is hasonló volt, itt még tovább ment a tervező. A tank mintha csak lebegne a váz fölött, az ülés alatt pedig a jókora légüres tér ordít azért, hogy ott középen vezessék ki a kipufogót. A furcsaságok sora itt nem ér véget, a futóműben – különösen az első villánál –, valamint a fékrendszerben is vannak egyedi megoldások.

Persze részletes technikai specifikációról nem beszélhetünk, de Terblanche munkája már egy jó alapot jelenthet a további reszelgetéshez. Hogy a Mono névhez passzoljon, egyhengeres blokk kívánkozik bele, valami hasonló, mint a Supermono 75 lóerős 550-ese.

Fotók: Neale Bayly/Instagram