Európába jön a legkisebb Indian

2021.10.14. 09:09

Amerikában egy ideje már lehet kapni az Indian eFTR Minit, a márka kimondottan gyerekeknek szánt, elektromos terepmotorját. Most pedig úgy döntöttek, Európába is elhozzák, a francia kereskedésekbe például már idén eljut.

A gyáriak az egyszerűségre törekedtek, hogy a gyerekek minél könnyebben elsajátíthassák a motor kezelését, és valóban örömüket leljék benne. Sebességváltásra nincs szükség, azonban a villanymotor két menetprogramot kínál. Visszavett teljesítménnyel 16 km/h a végsebessége, míg teljes erejéből 22 km/h-ra képes. Egy töltéssel félórányi mókázást biztosít.

A megállást egy hátsó dobfék oldja meg, első fék nincs. Így a stoppie-t aligha ezzel fogja megtanulni a gyermekünk, cserébe viszont orra bukni is nehezebb. Mivel gyerekmotorról van szó, az ülésmagasság mindössze 468 milliméter, a gép súlya pedig csupán 63,5 kiló, így viszonylag könnyedén szállítható is, akár a platón, akár egy kisbusz csomagtartójában.

A franciáknál már idén decemberben meg lehet venni az eFTR Minit, így a tehetősebb családokban a maga 250 ezer forintnyi árával a karácsonyfa alá is bekerülhet. Más országokban később kezdődik a bevezetés.