Nemcsak parasztvakítás a Jack Daniel's-es Indian

2021.10.20. 10:01

Limitált szériás különmodell született az Indian és a Jack Daniel's együttműködéséből, ezúttal a Challenger Dark Horse volt az alany. Ilyenkor általában egy legyintés mellett mutatnak valamilyen új fényezést, egy-két érdekes dizájnelemet, és mehet minden tovább. Ez most azonban egy kicsit más, ezúttal technikai oldalon is adnak némi pluszt.

A Fox hátsó futómű elektronikusan állítható, elég megadni, hogy van-e utasunk, és ha igen, hány kilót nyom, ebből már a rendszer kiszámolja az ideális előfeszítést. A 15 különálló ledből összeálló fényszóró adaptív, és nemcsak a fényviszonyokhoz, hanem például a motorkerékpár dőlésszögéhez is alkalmazkodik. Fejlesztettek a Powerband Audio hangrendszeren is, ami a jobb hangzás mellett az új hangszóróknak köszönhetően ötven százalékkal hangosabb is.

Emellett persze a szokásos külső kozmetika sem maradt el. Ha már Jack Daniels és whiskey, az italgyártó rozswhiskey-je ihlette a Rye Metallic (rozsmetál) fényezést, amit arany és zöld részletek dobnak fel. Természetesen a Jack Daniels-logó is megjelenik egyebek mellett dekliken, az ülésen, egyéb részleteken.

A Jack Daniel's-es Indianből mindössze 107 darab készül, ára kicsivel 33 ezer font, vagyis 14 millió forint fölött alakul.