Másfél óra kellett az ellopott Super Soco visszaszerzéséhez

2021.10.28. 08:58

Sok motoros – és persze autós – rémálma, hogy mire reggel felébred, csak hűlt helyét találja annak a gépnek, amelynek árát kemény munkával gyűjtögette össze. Elég szomorú, hogy ilyenek előfordulnak, sőt még egy árva katalizátort is úgy kell őrizgetni, mint a nemzeti bank aranykészletét. Egy közelmúltbeli eset viszont jól bizonyítja, mekkora hasznát vehetjük egy GPS-es nyomkövetőnek.

Mike-Super-Soco-Fowlers

A walesi Mike Philip ajtaján pár perccel azután kopogtatott szomszédja, hogy leparkolta – és lezárta, egyebek mellett féktárcsazárral – motorját a háza előtt. A szomszédnak feltűnt, hogy Philip járműparkjának egyik darabja hiányzik. A megkárosított férfi, miután meggyőződött arról, hogy Super Socóját elvitték, nem esett kétségbe. Előkapta a telefonját, indította a Super Soco alkalmazást, közben megkért valakit, hogy hívja a rendőrséget.

Nemsokára már abból a járőrautóból hívták vissza, amelyet a tolvajok után küldtek. Philip pedig folyamatosan el tudta látni friss információval az egyenruhásokat, kisvártatva már öt rendőrautó volt a motortolvajok nyomában. Ekkor Pontypriddben lévő otthonától mintegy húsz kilométerre járt a motorja, úton Cardiff felé.

Végül azt látta, hogy immár egy helyben áll a motor, az app pedig arról értesítette, hogy lekötötték az aksit. A tolvajok így próbálták kikapcsolni a riasztót. Amikor Philip erről szólt a rendőröknek, azok már a Super Soco mellett álltak, a motor egy fehér autó csomagtartójában pihent. Az egész kaland alig tartott másfél óráig, a végén pedig az elkövetők is kézre kerültek.

Az akku lekötésekor viszont komoly rongálást végeztek a motoron, így Mike Philip öröme nem volt teljesen felhőtlen. Egészen addig, amíg a Super Soco meg nem kínálta egy TC Max cseremotorral, így mégis meglett a happy end.