Acosta a világbajnok a Moto3-ban

2021.11.08. 09:14

Immár matematikailag is bebiztosította világbajnoki címét Pedro Acosta a Moto3-ban. A KTM 17 éves spanyol motorosa a portimaói futamon már idei hatodik győzelmét aratta, így 259 pontot gyűjtött eddig. Legnagyobb bajnoki riválisa, a hondás Dennis Foggia viszont bukott, így maradt 213 ponton. Mivel a győzelemért 25 egység jár, és már csak a valenciai idényzáró van hátra, Acosta előnye behozhatatlan. Foggia ezüstérme is biztos, de a bronzért még lesz küzdelem.

37-pedro-acosta dsc1620.big

Acosta egyébként jövőre már biztosan a Moto2-ben megy. Érdekesség, hogy a bajnokságban jócskán mögötte végző, jelenleg a hetedik helyen álló Darryn Binder viszont a MotoGP-be lép fel, kihagyva a középső lépcsőfokot.

Ahogy azt mi is megírtuk, a MotoGP-ben már egy fordulóval korábban eldőlt a bajnoki cím sorsa: Fabio Quartararo fejére került a korona, aki ezzel a királykategória első francia győztese lett. A középső géposztályban, a Moto2-ben ugyanakkor az utolsó körre marad a döntés. Valenciába Remy Gardner utazik előny birtokában, 23 ponttal vezet KTM-es csapattársa, Raúl Fernandez előtt, egyébként Portimaóban Gardner is győzni tudott. Jövőre Fernandezzel együtt a MotoGP-ben láthatjuk őket.

A hétvégi MotoGP-futamról részletes elemzést is hozunk hamarosan, Guld Péter tollából.