Máris eladják a Supersport-vébé győztes motorját

2021.11.09. 07:45

A Sebestyén Petit is soraiban tudó Supersport-világbajnoki mezőny számára már csak egy forduló, az indonéziai két futam van hátra a szezonból. A végső győztes kiléte azonban egy ideje már nem kérdéses, Dominique Aegerter előnye behozhatatlan. A svájci yamahás a sorozat újoncaként mindeddig tíz elsőséget gyűjtött. Versenygépét pedig hamarosan eladják.

domi

A Ten Kate Racing Teamnél úgy döntöttek, hogy az idény végeztével megválnak az R6-ostól, amelynek blokkját a Ten Kate Racing Products készítette fel, kapott egy elég komoly Arrow kipufogórendszert, és természetesen WSSP-homológ motorvezérlőt. Elöl Öhlins FKR villa, hátul TTX GP WSSP rugóstag dolgozik, míg a súlycsökkentésben a szénszálas elemeknek van kiemelt szerepük.

Mivel nemcsak éles versenygépről, hanem végtére is a motorsport-történelem egy darabjáról van szó, nemcsak pályázóknak, hanem gyűjtőknek is jó vétel lehet az Aegerter-féle R6. Mondjuk, bármilyen céllal is csapna le rá leendő gazdája, mélyen zsebbenyúlós lesz az üzlet: 40 ezer eurót, vagyis közel 15 millió forintot kérnek érte. Szalonból a Yamaha R6 Race egyébként 4,8 milláért vihető haza, de persze az nem mérhető egy éles WSSP-géphez.