Visszatér a Honda Hornet

2021.11.25. 06:33

A Honda Hornet egy elég jól csengő név, jó ideje mégsem használják a japánok, legalábbis az európai piacon. Indiában például fut ilyen elnevezésű modelljük, noha az egy teljesen más jellegű gép, mint amit megszokhattunk: kis köbcentis és egyhengeres. A milánói motorszalonra viszont elhoztak egy videót, alátámasztva a bejelentést: a Hornet visszatér.

Honda Hornet Concept 02

Egyelőre csak egy számítógépes tervezőprogramból kinyert háromdimenziós modell elevenedik meg előttünk, ebből messzemenő következtetéseket levonni nem érdemes. Annyi viszont biztosnak tűnik, hogy mostanság divatos, rovarfejű csupasz lehet a következő Hornet, vélhetően soros kéthengeressel, ahogyan azt a videó közepe táján feltűnő dugattyúpár sugallja.

Hogy végül pontosan milyen blokkot dobnának a feltámasztott nakedbe, arról egyelőre csak találgatni lehet, de kézenfekvő lenne, hogy a szintén feltámadásra váró új Transalphoz hasonlóan egy új fejlesztésű 755 köbcentis sorkettes kerüljön bele. Aztán már csak az lesz a kérdés, hova szúrják be a modellpalettán.