Díszőrség, vigyázz: itt a Moto Guzzi V85 TT különkiadása

2021.11.26. 06:29

Nemrég még csak kémfotón láthattunk egy titokzatos új Moto Guzzit, azonban azt már akkor sejteni lehetett, hogy az olaszok a milánói motorszalonra időzítik a premiert, ahol a fő attrakció, a V100 Mandello mellé pakolták oda a V85 TT Guardia D'Onore Editiont is.

A Guardia D'Onore a mindenkori olasz államfő védelmét biztosító tulajdonképpeni testőrség, amelynek tagjai a carabinierik közül kerülnek ki. De mégis mi közül a Moto Guzzihoz? 1946-ban egy Guzzit választottak első hivatalos motorkerékpárjuknak, és azóta is mindig ennek a márkának a gépeiből áll a flottájuk. A jubileum tehát kettős: a Moto Guzzi százéves, az együttműködés hetvenöt.

A V85 TT Guardia D'Onore Editiont fekete egyenruhába öltöztették, óvatos fehér díszítéssel, a típusjelzést pedig pirossal dobták fel. Ezen kívül a szériaváltozatnál magasabb szélvédőt, középállványt és ledes kiegészítő világítást is kapott. A blokkot bukócső öleli körül.

A limitált Guzziból mindössze 1946 darab készül, utalva a testőrséggel fennálló kapcsolat kezdetére. Ezek mindegyikét sorszámozzák, a kormánybefogóba gravírozva, hogy az adott motor hányadik példánya a szériának. A leendő tulajdonosok egy díszdobozt is kapnak, amelyben egyebek mellett egy történelmi áttekintést tartalmazó kiadvány, valamint a centenáriumra kiadott bélyeg is megtalálható.