A Voge is mutatott egy kis túraendurót

2021.12.14. 08:49

A túraenduró-szegmens mára elképesztő méretűre növekedett, és nemcsak azok a nagy hengerűrtartalmú gépek népszerűek, amelyek valóban alkalmasak az igazán hosszú utazásokra. Valahol ugyanis el kell kezdeni, 300 köbcenti körül pedig azért kezd értelmezhető erő lenni ahhoz, hogy belekóstoljunk a műfajba. Most egy ilyen gépet mutatott a Voge is.

A 300 GY Rally 21 colos első és 18-as hátsó kerekével, hosszú rugóúttal ellátott, fordított első villájával, állítható előfeszítésű hátsó monoshockjával komolyan gondolja a terepes használhatóságot, hasmagassága 28 centiméteres. A fék természetesen elöl-hátul tárcsa, és blokkolásgátló is jár alapáron.

A folyadékhűtéses egyhengeres más 300-as Voge gépekből már jó ismerős lehet. Itt, ebben a változatában éppen 29 lóerőt és 25 newtonmétert tud, és összesen 139 kilogrammot – plusz a motorost – kell mozgatnia. A kínai túraendurót aránylag magas plexivel és ledes világítással szerelik fel, ára pedig várhatóan 4500 euró, átszámolva 1,7 millió forint körül alakul.