Kemény terepgépeket mutatott a KTM és a Husqvarna

2021.12.17. 07:03

Két-két új terepmotorral jelentkezett év végére a KTM és a Husqvarna. Míg az osztrák márka Factory Editionnek, addig a svéd testvérvállalat Rockstar Editionnek nevezve mutatott be egy-egy 250-es és 450-es endurót. Ezek limitált szériában készülnek majd, a két gyártó versenymotorjainak friss homologizációjához szükségesek.

A KTM esetében a 450 SX-F-ből és a 250 SX-F-ből készült a Factory Edition kivitel. Előbbinek a blokkját frissítették, amely ezáltal könnyebb és erősebb is lett, de utóbbi is kapott egy nyomatékosabb és nagyobb csúcsteljesítményű egyhengerest. Mindkettőt felszerelték gyorsváltóval, valamint kipörgésgátló, rajtprogram és két menetmód is megtalálható rajtuk.

A Husqvarna az FC 250-ből és az FC 450-ből faragott Rockstar Editiont. Mindkettő megkapta a továbbfejlesztett króm-molibdén vázat, továbbá ugyanazokat a fejlesztéseket, mint az azonos hengerűrtartalmú KTM endurók. Osztoznak például a 48 milliméteres WP XACT első villán, valamint a szerszám nélkül állítható hátsó rugóstagon is.

A két KTM esetében azt is tudni, hogy mindössze 400-400 darabot gyártanak belőlük, így valóban igen korlátozott lesz a példányszámuk. A Husqvarnákról egyelőre nincs ilyen információ.