Elképesztő motorgyűjteménnyel büszkélkedhet Keanu Reeves

2021.12.28. 10:10

Vannak olyan sztárok, színészek, zenészek, sportolók, akiknek a hobbija valamilyen formában összefonódik az autózással, motorozással. Keanu Reevesről is tudjuk már jó ideje, hogy igazi motorbolond. Jó barátjával, Gard Hollingerrel közösen megalapították az Arch Motorcycle-t, így saját márkája van, de a garázsa is igazi kincsesbánya.

Keanu-Reeves-Ducati-998.png

A témát most a Visordown vette elő annak kapcsán, hogy bemutatták a Mátrix: Feltámadások című mozit. Ezzel már kvadrilógiává bővült a sorozat, ideje volt hát felidézni például azt a sztorit, hogy az egyik nagy verekedős jelenet forgatásainak végeztével a tizenkét fős kaszkadőrcsapat minden tagját egy-egy Harley-Davidsonnal lepte meg a színész.

Saját garázsában is akad persze Harley, például egy 1984-es Shovelhead. De legalább ennyire kedves lehet neki az a 600 köbcentis Kawasaki enduró, amely a gyűjtemény első darabjának számít, de parkol még ott 1973-as Norton Commando 850, Suzukiból GS1100E és GSX-R750, BMW R75/6, vagy Kawasaki KZ900.

Nagy becsben tartja a Mátrix-zöld Ducati 998-at. Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy a filmben egy 996-ost láthattunk, majd az olasz gyártó úgy döntött, készít egy limitált szériát. Csakhogy addigra a 996-ot elkaszálták, ezért a 998-at vették alapul. Amúgy ezen a gépen tanult meg motorozni a Mátrix – Újratöltve forgatásán Carrie-Ann Moss.

Ha versenypályázni támadna kedve a jó Keanunak, arra előkaphatja a Kawasaki Ninja ZX-10R-t, vagy akár a Kenny Roberts-grafikával felturbózott Yamaha R1-est. De néhány gyors Aprilia is van a tarsolyban. A könnyed krúzolgatáshoz a West Coast Chopper El Diablo nevű építése szolgálhat társul. Na meg, a nevét viselő Arch KRGT-1 és KRGT-1S egy-egy példánya is fellelhető.

Íme, egy korábbi videó, amelyben a színész maga mutatja be akkori kollekcióját: