Motorosok a havon

2004.11.22. 15:56

Az elmúlt szombaton rendezte meg szokásos koncertekkel fűszerezett téli alkatrészbörzéjét az óbudai Devils motoros klub a Petőfi Csarnokban. A reggeli napsütés csaknem 3000 látogatót vonzott a Városligetbe, ahol dél körül már hóvihar kavargott, de ekkor már nem lehetett elriasztani a társaságra éhes motorosokat.

A rendezvényen a magán árusok mellett közel negyven motorosbolt állított ki, és láthatóan jelentős forgalmat bonyolítottak. Néhány motoros klub szintén elhozta emblémás ajándéktárgyait, és idén első alkalommal jelentek meg olyan különleges utángyártott alkatrészek, amelyeket a legtöbb magyar motoros mindeddig csak katalógusokban láthatott.

A koncertek délután kettőkor kezdődtek, amelyeket fél négykor megszakított a Pannónia gyár ötvenéves évfordulójára szervezett beszélgetés Geiger Jenővel, a Pannónia Klub elnökével, valamint a gyár veteránjaival. A színpadon egész nap a magyar motorgyártás büszkeségei, a gyári állapotú Pannóniák díszelegtek.

A börze este hat óráig tartott, héttől a Blues Company majd a Wisdom adott nagy sikerű koncertet. A Devils MC következő börzéje 2005. február 19-én lesz ugyancsak a Petőfi Csarnokban, a hagyományos Devils Motorshow-t pedig különleges épített motorok részvételével április 23-án rendezik meg.