Cicáknak is jár az egyedi bukósisak

2022.01.26. 08:16

Egy francia férfi nagyon ráharapott a 3D nyomtatás ízére, meg amúgy macskája is van, így adta magát, hogy vicces hülyeségeket nyomtasson a kedvenc négylábújának. A lehetőségek tárháza praktikusan végtelen, hiszen bármilyen, embereknek szánt fejfedő komikusan mutat cicára adaptált verzióban.

A tervezésnél a méretcsökkentésen túl azt a tényt se szabad elhanyagolni, hogy a macskák füle nem simul rá annyira a fejükre, mint az embereké, ezért minden alkotásra külön lukakat is kell tervezni, hogy az állat fülei kilóghassanak.

Így aztán készült a macskának több színben retró stílusú, motoros bukósisak, nyitható kis plexivel, de az alkotó itt nem állt meg. Készült még munkavédelmi sisak, bringás bukó szemüveggel, kicsit stilizált formátumú Darth Vader maszk, sőt, Vasember sisak is.

Természetesen nem a valós funkcionalitás a cél -bár azért egy működő, macskára illő Vasember ruhát megnéznénk-, hanem egy aranyos poén az egész. Bár néhány képen a cica olyan fejet vág, mintha legszívesebben azonnal felaprítaná a gazdit és a nyomtatott hülyeségeit, azért érdemes megnézni a többi képet is: rendszeresen járnak motorozni, bringázni és kirándulni, ami a cicának is szemmel láthatóan nagyon adja.

Forrás: mon_copain_ray