Csodás Dakar-tisztelgés a CCM átépített scramblere

2022.01.26. 09:46

A brit Sam Sunderlanddel a nyeregben húzta be története első Dakar-győzelmét a GasGas. A motorost természetesen ünneplik hazájában, erre a nagy örömre pedig szépen rá lehet fűzni egy olyan különmodellt, mint az ugyancsak brit CCM által a Spitfire Scramblerből faragott Rallye 600. A CCM Dakar-tisztelgése jó eséllyel akkor is elkészült volna, ha nem Sunderland győz, de így azért sokkal nagyobbat szól.

A Rallye 600 projektet egyébként a Dakar-veterán Steve Hauge vezette, és leginkább a klasszikus Párizs-Dakar-ralik korszakát próbálják vele megidézni, ez pedig nem is sikerült rosszul. A 600 köbcentis blokk továbbra is 55 lóerőt és 58 newtonmétert tud, csak a körítés változott meg, az viszont nem kicsit.

A 17 colos első és 19-es hátsó kereket 18-asra, illetve 21-esre cserélték, a fűzött küllős felniket Michelin gumik feszülnek. A futóművet a Marzocchi alkatrészeiből válogatták össze, a fékek a Brembótól jönnek. A külső megjelenést javarészt az 1985-ös Párizs-Dakar-győztes BMW R80 G/S-től kölcsönözték. A magas alutank, az emelt sárvédő, a kézvédők és a piros-fehér fényezés is azt idézi.