Elkészült a Triumph elektromos prototípusa

2022.02.09. 10:22

Legutóbb tavaly márciusban közölt érdemi információkat készülő villanymotorjáról, a TE-1-ről a Triumph. A brit gyártó a Williams Advanced Engineering, az Integral Powertrain, valamint a warwicki egyetem segítségével fejleszti az elektromos gépet, mostanra pedig teljesen elkészült a prototípus, kezdődhet a tesztelés.

Műszaki adatok tekintetében szinte mindent tudni már a TE-1-ről. Így kiderült, hogy 174 lóerejére 220 kilogramm jut, hatótávja közel kétszáz kilométer, míg a teljesen üres akkucsomagot mindössze húsz perc alatt fel lehet tölteni 80 százalékosra. A tavalyi állapothoz képest megint nagyot tudtak haladni, a Triumph része ebben a buliban az elmúlt egy év alatt a váz elkészítése, valamint a futómű, a fékek és egyéb komponensek összeválogatása volt. Igaz, mindezekről egyelőre konkrétumokkal nem szolgáltak, de a képeken látszik, hogy a féket a Brembo szállította.

Ami a warwicki egyetem részét illeti, nekik a szimulációk jutottak a projektben, tehát a prototípus fizikai megépítését megelőzően már rengeteg vizsgálat és mérés elkészült, az eredményeket felhasználva pedig elméletileg egy olyan motorkerékpár születhetett, amely valóban jól viselkedik az úton.

A következő lépés, hogy ezt élőben is bizonyítsa. Ehhez először próbapadon végeznek további méréseket és beállításokat, majd jöhetnek a tesztpályás körök, ahol megkapják az igazi visszacsatolást arról, hogy valós körülmények között mire is képes a TE-1.