Kiszivárgott képeken a Royal Enfield scramblere

2022.02.18. 10:16

Nem igazán titkolta a Royal Enfield, hogy erre az évre egy scrambler bemutatásával is készülnek. A Himalayan-alapú Scram 411-ről eddig nem tudtunk túl sokat, most azonban a Bullet Guru jóvoltából kiszivárgott a hivatalos prospektus.

Nagy meglepetést nem okoz, hogy egy klasszikus arányú, kerek lámpás motorkerékpárt láthatunk. A fényszórót fémöntvény fejidom öleli körbe, az ülés egyszemélyes, a műszeregység pedig navigációképes. Úgy fest, hogy nincs változás viszont a 411 köbcentis blokk körül. A levegős egyhengeres változatlanul 24 lóerős, 32 newtonméteres csúcsnyomaték mellett. Sőt, a hozzá tartozó ötfokozatú váltó is megmaradt.

A Himalayanhoz képest kevésbé kaland-, inkább utcai orientációjú lesz a Scram, a 21 colos első kereket várhatóan 19-esre cserélik, az pedig egyértelműen kiderült a brosúrából, hogy a 220 milliméteres szabad hasmagasság 200-ra csökkent. Szélvédő alapból nincs, de egy visszafogottabb darab opcióként rendelhető. Vannak viszont tárcsafékek, kétcsatornás ABS-szel.

A bemutatóra sem kell sokat várni, márciusra várható a Scram 411 leleplezése. A motorkerékpár mellé egy sor kiegészítőt is kínálnak majd, így pólókkal, kulcstartókkal és egyéb apróságokkal is próbálják építeni a modell hírnevét.