Az év ötlete: színes betétek a sisakodra

2022.04.14. 12:01

Tavaly nyáron írtuk meg, hogy a Mandelli Group felvásárolta a motoros kiegészítőket gyártó Tucano Urbanót. Idehaza leginkább a robogós lábtakarókról ismerjük a céget, de sokféle felszerelést gyártanak, közte bukósisakokat is. Most ezen a téren próbálnak egy kis vidámságot vinni a mindennapokba, olyan nélkülözhetetlen extrákkal, mint a sisakra illeszthető színes betétek.

Ezek elérhetőek az El'Fresh és El'Top bukókhoz is, és talán arra próbálnak építeni, hogy sok esetben azonnali garanciavesztéssel jár, ha valaki szeretne egyedi fényezéssel új karaktert adni a fejvédőjének. Itt ugyanis gyári extraként érhető el a könnyen be- vagy kipattintható színes betét.

Ha az El'Top sisaknál maradunk, az alapból csak néhány színben kapható: feketében, fehérben, szürkében, kékben és bronzban. Egy nyitott és jól szellőző darabról van szó, polikarbonát héjjal, beépített napszemüveggel, kivehető, mosható és hipoallergén belsővel. 119 euróért, vagyis 45 ezer forintért adják.

A színes betéteket a szellőzőnyílásokba kell behelyezni, tehát a vagányság oltárán áldoznunk kell. És persze nem is járnak alapból a bukóhoz, egy garnitúráért, azaz két darabért további 15 eurót, vagyis majdnem hatezer forintot kell kicsengetni. De legalább a feketén, fehéren és szürkén kívül többféle sárgát, kéket, pirosat, pinket és zöldet is választhatunk.