Csúszhat a magyar MotoGP-pálya építése

2022.04.27. 13:22

Megcsúszott a Hajdúnánásra tervezett építkezés, így nem készül el időben a magyar MotoGP-pálya – írja a 444.hu. A lap szerint egészen biztos, hogy jövőre még nem rendeznek világbajnoki futamot Magyarországon.

BORD - MOTOGP 1 (visualization  Homologue)

Tavaly márciusban a Totalbike-on is megmutattuk, hogyan néz majd ki a magyar GP-pálya, azt pedig az Index hozta le augusztusban, hogy már a 2023-as szezonban versenyt rendeznének hazánkban. A napi.hu ma írt arról, hogy a Tornádó Trade 2000 Műszaki tanácsadó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nyerte el a terület lőszermentesítésére kiírt tendert.

A 444.hu cikke rámutat, hogy a magyar állam 2021 márciusában írta alá a szerződést a Dornával, a MotoGP nemzetközi jogtulajdonosával. Ebben a szerződésben szerepel egy pont, amely szerint 2022. január végéig jelezni kell, ha csúszik a beruházás, és akkor nem 2023-tól, hanem 2024-től indul a tízéves együttműködés. Ezt a jelzést az illetékesek már meg is tették, sőt néhány hónapja megjelent egy kormánydöntés is, amely elvont 15,5 milliárd forintot – a pályára címkézett összeget – a Humda Zrt.-től.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy egyáltalán ne épülne meg a pálya. Azt továbbra is meg akarják valósítani, de a munkálatok csúszása miatt nem tudták volna idén felhasználni a pénzt, át kellett tolni jövőre. A földmunkák egyébként még nem indultak meg, egyes területek tulajdonjogát még meg kell szereznie az államnak.

A 444.hu hosszabb cikket közölt a témában, azt itt lehet elolvasni.