Ezzel a sportos géppel szállna be a buliba az Urbet

2022.05.02. 12:59

Újabb szereplő tűnt fel az elektromos motorkerékpárok horizontján. A spanyol cég az Urbet nevet viseli, és egyelőre tanulmány formájában mutatták meg, hogyan képzelik el a belépőt a villanyhajtású közlekedés világába. A modell a Lora néven fut, egész sportos, de azért nem túl eredeti.

Az Urbet nem teljesen újonc már, elektromos robogóik eddig is voltak, bár a Nura és az Ego egyaránt kínai termékek, csak átfaragták saját ízlésük szerint. A Lora nem ezt a mintát követi, ezt ők maguk tervezték a nulláról, de ennyi gyártó mellett nehéz már eredetit mutatni. Ez a gép lényegében egy klasszikus, kerek lámpás naked bike lenne – már ha az elektromos motorkerékpároknál lehet ilyen terminológiát használni.

Műszaki oldalon annyit tudni, hogy 125 köbcentis benzinesekkel lehet egy szinten a teljesítménye, az erősebb változat, az S pedig 150 km/h körüli végsebességet tudhat. Egy töltéssel 300 kilométert mehet el, ami jól hangzik, de ezen a ponton még sem a pontos lóerő- és nyomatékadatokat, sem az akku kapacitását nem részletezik.

A fizikai bemutatót a malagai motorszalonra tartogatják, tehát már nem is kell rá sokat várni: a rendezvény május 13-án nyitja meg kapuit.