A Dorna rápirított a Suzukira

2022.05.03. 15:09

Közleményt adott ki a MotoGP globális jogtulajdonosa, a Dorna a Suzuki kiszállásával kapcsolatos pletykákat követően. A szervezet közvetlenül felvette a kapcsolatot a japán gyártóval, emlékeztetve őket arra, hogy élő szerződésük van. Emiatt aztán a távozásról sem dönthetnek egyoldalúan. Közben a ma délelőttre várt hivatalos bejelentés még nem történt meg.

36-joan-mir dsc8899.gallery full top fullscreen 0.big

Ha a Suzuki végül megállapodik a promóterrel arról, hogy a japán márka tényleg elszakad a gyorsaságimotoros-vébétől, a Dorna fogja majd meghatározni a 2023-ra érvényes, ideálisnak tartott csapat- és versenyzői létszámot. Hozzátették továbbá, hogy nagy az érdeklődés a sorozat iránt mind a motorgyártók, mind privát istállók részéről (az Apriliáról például egy ideje hallani, hogy a gyári mellett egy szatellit alakulatot is beindítana – a szerk.).

Azt ugyan elárulták, hogy a szóban forgó érdeklődők az elmúlt huszonnégy órában is megerősítették beszállási szándékukat, arról viszont a Dorna közleményében nem esik szó, hogy milyen választ kaptak a Suzukitól – ebből az óvatoskodásból arra lehet következtetni, hogy tényleg jó alapja van a távozásról szóló híresztelésnek.

Forrás: MotoGP