2022.05.03. 10:18

Ismét Aprilia versenymotor nyergébe ül Max Biaggi, de mielőtt bárki elkezdene kombinálni, szögezzük le, hogy nem a nagy visszatérést akarja eljátszani, hanem az olasz márka május 7-i nagy ünnepségén húzza a gázt. Afféle allstar-gálát rántanak össze a misanói pályára.

04-aas-2021

A gyáriak szerint ez a nap a szenvedélyről, a sportról, de legfőképpen a felhőtlen szórakozásról szól majd a World Circuit Marco Simoncelli aszfaltcsíkján, és bárki ingyenesen látogathatja a rendezvényt délelőtt fél tíztől este hatig. A jelenkor és a közelmúlt nagyjai egészen biztosan ott lesznek.

Max Biaggi mostanság éppen az elektromos sebességrekordokat hajszolja, de korábban két Superbike-vébét nyert az Apriliával, valamint háromszor a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250-es géposztályában is együtt örülhettek az aranynak (a negyediket már Hondával nyerte Biaggi).

Rajta kívül a jelenlegi gyári MotoGP-alakulat két versenyzője, Maverick Viñales és Aleix Espargaró, valamint a tesztpilóta, Lorenzo Savadori egyaránt tiszteletét teszi, motorok közül pedig az RSV4-et, illetve az argentin vébéfutamot megnyerő RS-GP-t is meghajtják. Biaggi világbajnok, kétütemű RSV 250-ese sem maradhat ki, de Loris Capirossi versenygépei, Valentino Rossi 1997-es bajnok motorja, továbbá Manuel Poggiali 2003-as, 250-es vébégyőztes gépe is ott lesz.

Az aktuális Aprilia-kínálatot is láthatják természetesen az érdeklődők, sőt még tesztvezetési lehetőséget is kínálnak a szervezők, ezeket a köröket is versenyzők vezetik fel. Lesz felvonulás és élőzene, most már csak azt sajnálhatjuk, hogy mindez tőlünk elég messze történik.