Bemutatták a legújabb villany-Harley-t, az első adag el is fogyott

2022.05.12. 09:43

Múlt héten még csak belengették, most viszont teljes valójában meg is érkezett a Harley-Davidson elektromos almárkájának, a LiveWire-nek a második modellje. Az S2 Del Mar ráadásul elég meleg fogadtatásban részesült, tekintve, hogy az első kiadást, a Launch Editiont rögtön el is kapkodták.

Ezúttal az első modell (már ha a még Harley-ként futó LiveWire-t nem számoljuk), a LiveWire One alá igyekeztek lőni, egy elérhetőbb árú gépet mutattak be – de ezt azért erősen viszonylagosan kell érteni. Az S2 Del Mar teljesen új alapokra, az Arrow platformra épül. Villanymotorja 60 kilowattos, azaz 82 lóerőnyi teljesítmény leadására képes. Ehhez egy – városi használatban – kábé 160 kilométeres hatótávot biztosító akkucsomag párosul.

Maga a platform moduláris, és a jövőben számos más modellnek szolgálhat alapjául. Az S2 Del Mar stílusát nézve leginkább street trackernek mondható, nagy, 19 colos kerekeit ballonos gumikkal szerelték. A maga 199 kilogrammjával könnyebb lett az Indian FTR-nél, de például a 249 kilós Harley LiveWire-nél és a 255 kilós One-nál is. A lámpa formája a Sportster S-ről lehet ismerős.

Az első kiadásból, a sorszámozott Launch Editionből mindössze száz darab készül, ezeket percek alatt el is kapkodták már. Akik most előjegyezték, 2023 tavaszán kaphatják meg motorjukat. Ezeknek az ára 17.699 dollár, átszámolva 6,4 millió forint, tehát olcsóságról csak viszonylagosan beszélhetünk, a LiveWire One 22.799 dollárba kerül az USA-ban.