Szünetel a gyártás a Harley-Davidsonnál

2022.05.20. 11:50

Két hétre felfüggeszti a motorkerékpár-gyártást, valamint -leszállítást a Harley-Davidson. A döntést a beszállítói láncban tapasztalható akadozással indokolják, a jelek szerint tehát nem érkezik annyi alapanyag és részegység, mint amennyire szükség lenne. Mind a Wisconsin állambeli Menomonee Fallsban, mind a pennsylvaniai Yorkban működő üzemet érinti a leállás.

KC-HD-3.png

A kiadott közleményben a vállalat hangsúlyozza, elővigyázatosságból hozták meg ezt a döntést, kifejezetten egy beszállítótól kapott információk alapján. További részleteket azonban nem közöltek, hogy mely beszállítóról van szó, és mely alkatrészeknek vannak híján emiatt.

És bár a leállást jelen helyzetben két hétre rendelték el, a pennsylvaniai üzemet külön is megkereste egy helyi tévécsatorna – az ő kérdésükre bizonytalanabb választ adtak, mondván, nem tudni pontosan, mikor indulhat újra a termelés. A tőzsde persze rögtön reagált, mintegy 9 százalékot estek a Harley részvényei.

Azt ugyanakkor hozzátette az amerikai gyártó, hogy az elektromos LiveWire almárka modelljei továbbra is a megszokott ütemben készülnek, azokat nem érinti a kéthetes szünet.