Quartararo hosszabbított a Yamahával

2022.06.03. 09:06

Két évvel meghosszabbította szerződését Fabio Quartararo a Yamaha gyári alakulatánál. A MotoGP regnáló világbajnoka így a 2023-as és 2024-es szezonban még egészen biztosan a japánoknál versenyez. Ezzel egyúttal pontot tett a jövőjével kapcsolatos találgatások végére.

quart 1.big

A szezon elején ugyanis gyakran lehetett arról hallani, hogy Quartararo elégedetlen a Yamahánál zajló fejlesztésekkel, magával a motorral, és az április végi portimaói futam idején már voltak, akik a Hondával boronálták össze, egyes források úgy értesültek, tárgyalnak egymással a felek. Közben persze bejött a képbe a Suzuki kiszállása, Joan Mir esetleges munkanélkülivé válása, a Repsol Honda pedig vinné is szívesen a spanyolt.

Ezzel persze Quartararo alkupozíciója is romlott, de az sem kizárt, hogy közben ő is megenyhült a csapat felé. Mert bár futamot eddig csak egyet nyert idén, dobogóra viszont már négyszer is állhatott, a kiegyensúlyozott teljesítmény pedig a végelszámolásnál sokat érhet. Jelenleg a címvédő vezeti a pontversenyt, igaz, nem sokkal, mindössze nyolc ponttal a szintén egyet nyerő, de zsinórban négy harmadik helyet is begyűjtő Aleix Espargaróval szemben. A bronzérmes pozícióban lévő Enea Bastianini hiába nyert hármat, ha kétszer már ki is esett.

A franciának egyébként ez a negyedik szezonja a Yamahánál, az első kettőt még a Petronas-SRT-nél húzta le. Az első gyári idényében rögtön világbajnok lett.