Újabb két halálos áldozata van a Man TT-nek

2022.06.08. 10:21

Frissítés: a verseny szervezői tévesen azonosították az oldalkocsis versenybaleset áldozatát. Valójában Olivier Lavorel az, aki súlyos sérülésekkel került kórházba, és társa, César Chanel nem élte túl a bukást.

Sajnos az már az edzések alatt biztossá vált, hogy nem múlik el halálos áldozat nélkül az idei Man-szigeti TT. Múlt szerdán ugyanis Mark Purslow bukott nagyot, életét már nem lehetett megmenteni. Purslow után a francia César Chanel és az ír Davy Morgan is versenybalesetben hunyt el.

César Chanel (balra)
César Chanel (balra)

A francia César Chanel újoncnak számított a TT-n. Az oldalkocsis kategóriában indult, méghozzá Olivier Lavorel társaságában, ők a francia bajnokságban már igen rutinosnak számítottak. A páros az oldalkocsisok első versenyén, az Ago's Leapnél esett, nagyjából mindössze mérfölddel a rajt után. A páros egyébként a 15. leggyorsabbként, 174,5 km/h-s átlagsebességgel kvalifikálta magát. César Chanelt életét vesztette, Olivier Lavorelt súlyos állapotban szállították kórházba.

Míg ők ketten újoncok voltak, a 2022-es TT harmadik halálos áldozata, az ír Davy Morgan a legtapasztaltabbak közé tartozott. Ő a Supersport kategória első versenyének utolsó, harmadik körében bukott. Az 52 éves motoros kereken 20 éve, 2002-ben rajtolt el először a Man-szigeten, összességében több száz verseny van a háta mögött, köztük Manx Grand Prix-k, Classic TT-k, North West 200-ak, Macau és Ulster GP-k. Számos futamgyőzelemmel és dobogóval büszkélkedhetett. Az utóbbi években már foglalkoztatta a visszavonulás gondolata, de a pandémia miatti kihagyás alatt ébredt rá arra, még nem tudja elengedni szenvedélyét, a versenyzést.

Az 52 éves Davy Morgan rutinos TT-menőnek számított
Az 52 éves Davy Morgan rutinos TT-menőnek számított

César, Davy, legyen nektek könnyű a föld!