Jack Miller a KTM-hez igazol

2022.06.09. 10:26

Még a szezon felénél sem járunk, de már most megvan a MotoGP leghúzósabb átigazolási híre: Jack Miller év végén elhagyja a Ducatit, és a gyári KTM-nél folytatja tovább, legalább 2024 végéig. Miller még Moto3-ban a KTM versenyzője volt, ott a dobogó második fokáig jutott az év végi elszámolásban, majd egyből a MotoGP-be lépett tovább, ahol küzdelmesen verekedte fel magát a Ducati gyári üléséig - tíz éve versenyez a világbajnokságon, ami alatt összesen kilencszer nyert futamot és csaknem 30 alkalommal állt dobogón.

miller

A 27 éves ausztrál motoros Brad Binder csapattársa lesz, vagyis az idén hektikusan teljesítő Miguel Oliveira helyét veszi át. A portugál motoros 2019-ben lépett fel a GP-be, ahol eddig négy futamgyőzelmet szerzett a KTM-nek, az utolsót idén az indonéz futamon. Az elmúlt két szezonjára nem lehet mondani, hogy kiegyensúlyozott lett volna, valószínűleg hullámzó teljesítménye miatt búcsúzik el tőle a gyári csapat - ha marad a sorozatban, akkor vagy az LCR Hondánál vagy a Gresini Ducatinál folytathatja.

Millert a szezon végén valószínűleg kitették volna a Ducatitól és Enea Bastianinit vagy Jorge Martínt ültetik a helyére. Valószínűleg a KTM új csapatmenedzsere, Francesco Guidotti közbenjárása sokat segített, hogy Miller átigazolása összejöjjön - Guidotti éveken keresztül együtt dolgozott a Pramac-nál az ausztrál versenyzővel.

Guidotti és a KTM motorsport-igazgatója, Pit Beirer ugyanazt emelték ki Miller kapcsán: harcos alkat, aki keményen dolgozik, és bármilyen motor kerül alá, ugyanolyan elszántan küzd a győzelemért.