Megkívánták a Simsont, kettőt is loptak belőle

2022.06.09. 10:05

Ma már szinte bármilyen állapotú Simsonért öldöklő küzdelem megy a használtpiacon, és a világ minden kincsét elkérik a szebbekért. Mégsem ez a haszonszerzés vezérelte a kiskunlacházai párost, amikor kettőt is meglovasítottak.

Az első eset még 2020 szeptemberében készült. Egy kiskunlacházai férfi értesítette a rendőröket, hogy eltűnt az udvarról nagy becsben tartott, fehér S51-ese. A kárérték ugyan nem érte el a 200 ezer forintot, a kismotor viszont felbecsülhetetlen értéket képviselt gazdája számára. Sajnos a hónapokig tartó nyomozás nem vezetett eredményre.

Tavaly februárban egy újabb bejelentés következett, ezúttal egy ráckevei simsonos jelezte a rendőröknek, hogy mustársárga S51-esének hűlt helye. A rendőrök végül egy 53 éves kiskunlacházai férfit és 51 éves élettársát azonosították elkövetőként. Mindketten beismerték a sárga motor ellopását, a férfi pedig a fehérét is.

A második lopással kapcsolatban elmondta, hogy korábban látta a Simsont az udvaron, így később bukósisakjával együtt tért vissza, kibontotta a kerítést, kitolta a motort, beindította, elhajtott vele, felvette élettársát, és mentek rokonokat látogatni. Végül az erdőben dugta el a lopott járművet, faágakkal takarta be, és azt tervezte, majd később eladja. Úgy, ahogy tette azt a korábbi, fehér Simsonnal is, hiszen azt néhány napi használat után 100 ezer forintért passzolta tovább egy idegennek.

A férfival szemben két rendbeli, a nővel szemben egy rendbeli lopás miatt indult eljárás. A rendőrség az iratokat már átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu