Friss infók szivárogtak ki a Moto Guzzi V850 X-ről

2022.07.05. 09:26

A Moto Guzzi tavaly év végén védette le a V850 X típusjelzést és a hozzá tartozó logót. Akkor még túl sokat nem lehetett tudni arról, miféle gép lesz ez, de most a típusjóváhagyási dokumentumok már árulkodnak: lényegében egy új V7-változat érkezik. Ezt támasztja alá az is, hogy nem teljesen saját dokumentumokat kapott, hanem a V7 frissítésére szánt paksamétában szerepel.

Moto Guzzi V850X tech details leaked 01

Míg a V7 Stone és a V7 Special a klasszikus stílust képviseli a csupasz gépek között, a V850 X valamelyest eltér majd ezektől. Ez nem azt jelenti, hogy hirtelen rovarfejű modern géppé varázsolják, sokkal inkább a nyolcvanas évek V65 Lariójára vagy a V1000 Le Mans IV-re emlékeztető fél-idomos motorkerékpárra számíthatunk.

A V850 X méreteiben is különbözik majd a V7-től, 2100 milliméter helyett 2076 lesz a hossza, miközben a tengelytáv nem változik, marad 1407 milliméter. A teljes magasságból egy centit faragtak. A fűzött küllős felnikre Michelin Anakee gumikat húznak, amivel egy kis kalandor-beütést is kap a gép. Az X is utalhat valami ilyesmire, bár ennek tükrében kicsit ellentmondásos a fél-idomos megjelenés.

A fentiek tükrében kissé talán meglepő, hogy a Stone-nál öt, a Specialnál tíz kilogrammal lesz könnyebb az újdonság. A kipufogó nemcsak hangosabb lett, de vele együtt egy hajszálnyit változott a blokk karakterisztikája is. A 65 lóerőből lett 67, ami egy kicsit alacsonyabb fordulaton, 6800 helyett 6700-on már meg is érkezik. Lesz belőle továbbá A2-es jogsihoz passzoló, fojtott verzió is.

A V850 X mellett érkezik majd egy V7 Stone Special Edition is, de azt még nem tudni pontosan, mikor tartják a bemutatót. Vélhetően nem kell már sokat várni rájuk.