Limitált kiadású MV Agusták érkeznek

2022.07.18. 13:30

Reparto Corse módosításon esnek át az MV Agusta egyes modelljei. Az olasz márka kedvelői számára ismerős lesz a háztáji versenysportrészleg neve. Az RC verziók a megszokott módon az utcai alapmodellek tuningolt változatai. Az átdolgozás három modellt érint: az F3-at, a Dragstert és a Turismo Velocét.

A legnagyobb változásokon az F3 esik át, egy teljesen új, titánból készült Akrapovič kipufogórendszer duruzsol majd alatta. A súlycsökkentés érdekében ezt szénszálas hővédő lemez fogja eltakarni. Nem csak 8 kilogrammal lesz könnyebb, de az új kipufogórendszer 153 lóerőre tornázta fel a teljesítményt is. Továbbá egy új, kifejezetten pályára szánt motorvezérlő programot írtak hozzá.

A 798 köbcentis motorokra épülő típusok a technikai fejlesztések mellett speciális fényezést is kapnak majd. A feltűnést keltő piros, fehér és zöld szín hagyományos kombinációja a cég versenysportmúltja előtt állít tiszteletet. Az érintett modellek ezen felül speciális fekete és piros ülés dizájnnal érkeznek.

A Dragster is új kipufogórendszert kap, ez az SC Projecttől érkezik, és szintén titánból készül. Kiderült továbbá, hogy a Turismo Veloce RC verziója csupán a rikító fényezésben lesz eltérő az utcai modellhez képest. Mindhárom modell RC kivitele limitált példányszámban lesz elérhető. Ez a Dragster és a Veloce esetében 300, míg az F3 esetében 200 darabot jelent.