Hosszabbított a Kawasakival Jonathan Rea

2022.07.20. 07:39

További két évig még biztosan a Kawasaki versenyzője lesz a Superbike-világbajnokságon a hatszoros aranyérmes Jonathan Rea. Az északír klasszis meghosszabbította szerződését jelenlegi csapatával, az új megállapodás 2024 végéig szól.

jonathan-rea-world-champion-worldsbk

Rea 2015 óta erősíti a Kawasakit, Hondáról váltott, és rögtön az első évében megszerezte a bajnoki címet. Zsinórban hatszor húzta be a világbajnoki elsőséget, tavaly taszította le a trónról a yamahás Toprak Razgatlioglu. Mivel az idei szezon végén Rea szerződése lejárt volna, elindultak a találgatások, hogy talán máshol folytatja. A Yamahát a legtöbb szakértő kizárta, de például a BMW-t valós lehetőségként emlegették.

Most ezeknek a spekulációknak vetett véget a Superbike-vébé történetének legeredményesebb versenyzője azzal, hogy jelenlegi csapatával hosszabbított. Mondjuk, nem is lehet azt mondani, hogy érthetetlen lenne a döntés: az eddigi közös munka igazán gyümölcsöző volt, és Rea-nek idén is minden esélye megvan arra, hogy visszahódítsa a címet. Öt versenyhétvége után öt futamgyőzelemmel áll a pontverseny második helyén, csupán 17 pontos hátrányban az éllovas Álvaro Bautista mögött.

A most 35 éves északírrel kapcsolatban korábban többször felmerült, hogy a MotoGP-ben is kipróbálhatja magát. 2012-ben beugróként két futam erejéig ki is próbálhatta magát, és nem vallott kudarcot: a Repsol Hondával egy hetedik és egy nyolcadik helyet zsebelt be. Most azonban már nem abban a korban van, amivel vonzó lehetne a gyorsasági-vébén induló csapatok számára.